Το δικό μου Λευκό Ξηρό Κρασί από Μπανάνες: Μια πρωτότυπη δημιουργία!
Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou
Υλικά
6 Άγουρες Μπανάνες
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Λίτρο νερό Εμφιαλωμένο ή Βρασμένο
1/2 κουτ γλυκού Ξηρή Μαγιά
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζω τις άγουρες μπανάνες και τις κόβω σε λεπτά φετάκια.
Ρίχνω τις φέτες μπανάνας σε ένα μεγάλο βάζο.
Προσθέτω τη ζάχαρη, το νερό (εμφιαλωμένο ή βρασμένο και κρύο) και την ξηρή μαγιά.
Ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην διαλυθούν οι μπανάνες.
Κλείνω το βάζο, το σκεπάζω με μια μάλλινη πετσέτα και το αφήνω σε ένα σκοτεινό σημείο ή ντουλάπι για μία εβδομάδα.
Σημαντικό: Καθημερινά ανοίγω το βάζο και ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Χρησιμοποιώ ένα μεγάλο βάζο γιατί κατά τη ζύμωση το κρασί φουσκώνει.
Μετά από μία εβδομάδα, ανοίγω το βάζο και σουρώνω το υγρό με ένα σουρωτήρι και τουλπάνι για να κρατήσω τα
στερεά υπολείμματα. Το περνάω και από ένα χάρτινο φίλτρο καφέ για πιο καθαρό αποτέλεσμα.
Σκεπάζω την κανάτα με το κρασί με μια μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ για να καθίσουν τυχόν επιπλέον κατάλοιπα.
Την επόμενη ημέρα, γεμίζω ένα μπουκάλι της επιλογής μου με αυτό το λευκό ξηρό κρασί.