Πορτοκαλόπιτα με Μους Γιαουρτιού και Ζελέ Φράουλας

Αυτό το γλυκό είναι μια πανδαισία γεύσεων και υφών: η ζουμερή πορτοκαλόπιτα αγκαλιάζεται από μια δροσερή μους γιαουρτιού και ολοκληρώνεται με ένα λαχταριστό ζελέ φράουλας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η πορτοκαλόπιτα:
    • Έχει υπέροχο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού.
    • Είναι αφράτη και σιροπιασμένη όσο πρέπει.
  • Η μους γιαουρτιού:
    • Είναι ελαφριά και δροσερή.
    • Ισορροπεί ιδανικά τη γλυκύτητα της πορτοκαλόπιτας.
  • Το ζελέ φράουλας:
    • Προσθέτει μια δόση φρεσκάδας και χρώματος.
    • Δίνει στο γλυκό μια παιχνιδιάρικη διάθεση.

Συνολικά:

  • Είναι ένα γλυκό που τρώγεται ευχάριστα και δεν βαραίνει.
  • Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση:
    • Για ένα γρήγορο γλυκό μετά το φαγητό.
    • Για ένα επίσημο δείπνο.
    • Για ένα παιδικό πάρτι.
  • Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του:
    • Ακόμα και οι αρχάριοι ζαχαροπλάστες μπορούν να το φτιάξουν.
    • Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ή εξοπλισμός.

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratou Petrou

Υλικά

Για την Πορτοκαλόπιτα
6 Αυγά μεσαία
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
50 γρ Μπεικιν παουντερ
300 γρ Χυμό Πορτοκαλιού
Ξύσμα απο 2 Πορτοκάλια

Για το Σιρόπι
125 γρ Ζαχαρη κρυσταλλική
500 γρ νερό

Για την Μους Γιαουρτιού
400 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό
50 γρ Μελι
1 βανίλια φυσική ή 2 βανιλετες ή ξύσμα λεμονιού
500 γρ κρέμα γάλακτος σε Σαντιγί

Για το Ζελέ Φράουλας
500 γρ Φράουλες Πολτοποιημένες
80 γρ ζαχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
15 γρ ζελατίνες φύλλα
150 γρ Φράουλες κομμένες σε κυβάκια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά περίπου.
Αφού τα αναμείξετε όλα μαζί βουτυρώνουμε μία ψηλή φόρμα 27 εκατοστών και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά τσεκάρετε με μαχαιράκι.
Ετοιμη ψημένη και με υπέροχο χρώμα κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεκινάμε το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι την κρύα πορτοκαλόπιτα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Οσο Κρυώνει η πορτοκαλόπιτα Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη μους γιαουρτιού πραγματικά σε δύο λεπτά.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί επέλεξα να την αρωματίσω με βανίλια φυσική φυσικά μπορείτε να βάλετε
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού η μαστίχα Χίου ότι σας αρέσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με το μέλι και τα ανακατεύουμε όταν είναι έτοιμη η σαντιγί την ενώνουμε με το γιαούρτι και ανακατεύουμε
με σπάτουλα να πάρουμε μία ωραία μους.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στην κρύα πορτοκαλόπιτα και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα

Για το ζελέ σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με την υπόλοιπη βανίλια και τις μισές περίπου πολτοποιημένες φράουλες, βράζουμε για
1 λεπτό περίπου να λιώσει η ζάχαρη κλείνουμε τη φωτιά και στύβουμε τις ζελατίνες που έχουμε μουλιάσει σε παγωμένο νερό τις ρίχνουμε
μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Αδειάζουμε τις φράουλες με τη ζελατίνη πίσω στις υπόλοιπες πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία όταν πλέον
έχει πέσει η θερμοκρασία αδειάζουμε το ζελέ επάνω στη μους για πασπαλίζουμε με τις κομμένες φράουλες βάζουμε ψυγείο τουλάχιστον
τρεις ώρες να σφίξει το ζελέ όταν το βγάλουμε από το ψυγείο είναι έτοιμο παγωμένο εντυπωσιακό γλυκάκι δροσερό και πεντανόστιμο κόβουμε και
απολαμβάνουμε σίγουρα θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας.

Υ.Γ Μπορούμε αντί για ζελέ να βάλουμε μαρμελάδα φράουλα ή όποια άλλη σας αρέσει

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτούλες στο τηγάνι σε 5 λεπτά…όταν δεν ξέρετε τι να τους φτιάξετε
Επόμενο άρθροΜπουκιές κοτόπουλου με κορν φλέικς!