Υλικά

250 γρ. φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
1 κλωναράκι θυμάρι
2 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
Αλάτι
Κρεμμύδι σε ροδέλες (για το σερβίρισμα)
Ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
Χυμός λεμονιού (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Thn φάβα την μουλιάζω για μισή ώρα και μετά την σουρώνω.
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, με λίγο μπαχάρι τριμμένο και θυμάρι, σοτάρω πολύ καλά to κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Αφαιρώ το θυμάρι και προσθέτω τη φάβα και το ζεστό νερό .
Μόλις αρχίσει να βράζει,ξαφρίζω και μετά ανακατεύω καλά και χαμηλώνω τη φωτιά .
Σιγοβράζω για 45-50 λεπτά περίπου και λίγο πριν τη σβήσω αλατίζω.
Χτυπάω τη φάβα με το μούλτι χειρός μέσα στην κατσαρόλα.
Σερβίρω με κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες( και ψιλοκομμένο), ελαιόλαδο και μπόλικο

Δείτε Επίσης