Υλικά

300-400 γρ. φακές
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
1-2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Ξύδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζω τις φακές για 5 λεπτά αφού τις έχω πλύνει και καθαρίσει.Σουρωνω.
Σωταρω κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λάδι ρίχνω την ντομάτα το πελτε τις φακές νερό ζεστό αλατι πιπέρι τη δάφνη το σκόρδο.
Αφήνω σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να χυλώσουν.
Στο τέλος προσθέτω λαδι και 2 κ.σ ξύδι η όποιος θέλει στο πιάτο του και λίγο λαδακι.
Συνοδεια με ελιές ψωμάκι ζεστό.💛🤎

H συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη

Συμβουλές
Αν θέλω, μπορώ να προσθέσω και άλλα λαχανικά, όπως καρότα.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω και ντοματάκια κονκασέ αντί για φρέσκες ντομάτες.