Υλικά:
300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
100 γρ. σταφίδες ξανθές
1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο λικέρ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
Εκτέλεση:
1) Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2)Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα χοντροκομμένα καρύδια με ένα κουταλάκι
του γλυκού αλεύρι.
3)Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε πρώτα το ηλιέλαιο ή το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη
μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
4)Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
5)Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,την κανέλα σε σκόνη,το γαρύφαλλο σε σκόνη,τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6) Λαδώνουμε ένα ταψί αντικολλητικό
(35×30 cm) ή τσέρκι και στον πάτο καλύπτουμε με λαδόκολλα που την περνάμε
με ένα πινελάκι με ελαιόλαδο.
7) Ρίχνουμε τη ζύμη της φανουρόπιτας και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
😎 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
9)Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍
Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης