Υλικα:

500γρ αλεύρι απ
50γρ κορν-φλάουρ
400γρ φρέσκο στυμμένο χυμό πορτοκαλιού καί το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250γρ ηλιέλαιο
300γρ κρυσταλλική ζάχαρη.
1κ.γ.σοδα
1κ.γ κανέλα
80γρ σταφίδες μαύρες
130γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Χονδρό κόβουμε τά καρύδια. Παίρνουμε 2 κ.σ.αλευρι από το ζυγισμενο το βάζουμε σέ ενα σκεύος που εκεί βάζουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.Το αφήνουμε στην άκρη.
Σέ ένα μπολ μεγάλο ανακατεύουμε το ηλιέλαιο μέ την ζάχαρη (Εγώ την περνάω στο μούλτι) το δουλεύουμε μέχρι νά λιώσει η ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε την κανέλα. Βάζουμε στο χυμό την σόδα την ανακατεύουμε να αφρισει και την αδειάζουμε στο μπολ μέ το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι καί το κορν φλάουρ τους ξηρούς καρπούς που τους έχουμε ανακατέψει μέ το αλεύρι που είχαμε βαλει. Τους προσθέτουμε στο μείγμα. Έχω ένα ταψάκι 28 εκ. Στον πάτο έβαλα λαδόκολλα λάδωσα τα πλαϊνά άδειασα το μείγμα καί έψησα στους 170C.για 50′-55′.Σέ προθερμασμενο φούρνο.

Βοήθεια μας ‼️‼️‼️‼️

H συνταγή είναι της κας Anna Lampropouloy

Προηγούμενο άρθροΚουρουπιτάκια
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μακαρόνια με μία υπέροχη σάλτσα