Κρεμ μπρουλέ με ζαχαρούχο
Χρειαζόμαστε:
4 αυγά χωρισμένα..σημαίνει ασπράδια και κρόκους
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
110 γρ ανάλατο βούτυρο
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα μοσχοκάρυδου
1 φλιτζάνι αλεύρι
1&1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 μικρό κουτάκι γλυκό ζαχαρουχο γάλα.
Εκτέλεση
Πρώτα ζεσταίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές το οποίο σημαίνει σχηματίζεται σαν ραμφος πουλιού αν βουτήξετε μεσα ένα μαχαίρι και το βγάλετε από το μείγμα
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών τη ζάχαρη για να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε μαλακό βούτυρο εκχύλισμα βανίλιας πρεζα μοσχοκάρυδου. Ρίχνουμε το μςιγμαα καιχτυπάμε στο αλεύρι προσθέτουμε το γάλα και το ζαχαρουχο ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να ενωθούν καλά.
Διπλώνουμε σιγά σιγά την μαρέγκα αυτό που χτυπήσατε νωρίτερα. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
Τελευταίο βήμα…
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολάκια.
Και τα βάζουμε στον φούρνο στους 160 έως 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η μέση της κρεμας και να ροδίσει από πάνω.
Μόλις τα βγάλεις από τον φούρνο, και θέλεις να σερβίρεις βάζεις μια κουταλιά του γλυκού ζαχαρούχο πάνω από την κρέμα και μια λεπτή στρώση ζάχαρη. Καις με φλόγιστρο αλλά αν δεν έχεις βάζεις στο γκριλ στο φούρνο στους 200°C μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη καλά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
Για να σερβίρω…προτάσεις.
Μύρτιλα, βατόμουρο, φράουλα ή ζάχαρη άχνη από πάνω .. ό,τι επιλέξετε.
Καλή Απόλαυση