Όταν θα δαγκώνετε αυτές τις ακαταμάχητες λεμονόπιτες, μια σύγχυση γίνεται στο στόμα και το μυαλό σας.
ΥΛΙΚΑ :
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (240γρ)
1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη (70γρ)
1/2 κουταλάκι αλάτι
7/8 κούπας κρύο βούτυρο (200 γρ)
Κρέμα της Λεμονόπιτας
6 μεγάλα αυγά
2 + 1/2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη (500γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού λεμονιού
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (120 γρ)
1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (240ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί 23x33cm με χαρτί ψησίματος με μια προεξοχή από όλες τις πλευρές.
Φτιάξτε την Βάση κρούστας: Τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μερικές φορές να αρχίσει να γίνετε σαν χοντρά τρίμματα
Μεταφέρετε την βάση στο προετοιμασμένο ταψί και πιέστε τα δάχτυλά σας ομοιόμορφα στο κάτω μέρος του.
Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί απο πάνω και ισιώστε με το πίσω μέρος μία κούπας με επίπεδη βάση.
Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρις ότου η κρούστα είναι ελαφρώς καφέ.
Ενώ η κρούστα ψήνεται, ετοιμάστε τη γέμιση : Σε ένα μεγάλο μπολ , χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή με βάση, το οποίο είναι εφοδιασμένο με ένα πτερύγιο, ανακατεύετε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε μεσαία ταχύτητα μέχρις ότου γίνουν κρεμώδη και η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύετε αργά σε δόσεις τον χυμό λεμονιού . Ρίξτε το πάνω στην κρούστα.
Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά ή έως ότου η γέμιση γίνει σχεδόν σταθερή με μια πολύ ελαφρά ταλάντωση στο κέντρο. Καλύψτε με το χαρτί ψησίματος μετά τα πρώτα 20 λεπτά για να αποφύγετε να σας αρπάξει από πάνω, αν θέλετε.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια βάλτε στο ψυγείο για μια νύχτα. Κόβετε σε 20 μπάρες. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με αχνη ζάχαρη.
Καλή Επιτυχία