Κέικ με Σοκολάτα και Nutella Ganache

Διαφήμιση

Συστατικά

– 3 αυγά
– 180 γραμμάρια ζάχαρης
– βανίλια
– 3 κουταλιές πικρό κακάο
– 3 κουταλιές γάλα σε σκόνη
– 80 ml λάδι σπόρου
– 200 ml νερού
-160 γρ. Αλεύρι
-14g μπέικιν πάουντερ

Για τη σοκολάτα ganache:

– 200 ml κρέμα γάλακτος
– 100 μαύρη σοκολάτα
– 3 κουταλιές της σούπας Nutella
– 1 κσ καφε επρεσσο με ζεστό νερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, βανίλια, κακάο, γάλα σε σκόνη, λάδι, νερό και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν σε ένα υγρό μείγμα .

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το μείγμα και κοσκινίζουμε μεσα το αλεύρι και το μπεικιν και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός πολύ καλα να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι.

Στρώνουμε μια φόρμα (τσέρκι) χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα στο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βραση την κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα την σοκολάτα και την nuttela ανακατεύουμε να λιώσουν και στο τέλος προσθέτουμε και μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε την ψημένη βάση και κάνουμε πολλες τρύπες με ένα καλαμάκι.
Κόβουμε την βάση οριζόντια σε δύο μέρη,

Διαφήμιση

βάζουμε τον ένα μέρος σε ένα δίσκο και τον ραντίζουμε με τον μισό καφέ

και απο πάνω το ποτίζουμε με την μιση υγρή σοκολάτα.


Ραντίζουμε και το δεύτερο μισό με καφέ και μετα σκεπάζουμε το πρώτο μισό

και ριχνουμε την υπόλοιπη μισή σοκολάτα και επαλείφουμε

και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κόβουμε την τούρτα στα 8 και διακοσμούμε με ότι θέλουμε.

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Διαφήμιση

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση