Υλικά
120 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε ροδέλες
150 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
150 γρ. καρότο, με μέτριο καρέ
100 γρ. σέλερι, σε μικρό καρέ
100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρό καρέ
15 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
20 γρ. σκόρδο
30 γρ. πελτέ ντομάτας
300 γρ. φασόλια, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
1.200 γρ. ζωμός κοτόπουλο ή νερό
100 γρ. φέτα, τριμμένη
14 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με κρύο νερό (να τα σκεπάζει και να περισσεύει) να βράσουν. Αφού πάρουν μερικές βράσεις, χύνουμε αυτό το νερό και κρατάμε τα φασόλια στην άκρη. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, την πιπεριά Φλωρίνης και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τον ζωμό, τα φασόλια, την ντομάτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα.