Φασολάκια με Μοσχαρι
Συστατικά
1,5 kgr μοσχαρίσιο κρέατος από ελιά ή σπάλα, σε μικρούς κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 & 1/2 φλιτζάνια νερό
αλάτι
4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
2 κιλά φασόλάκια
6 πατάτες καθαρισμενες κομμένες σε σφήνες
4 καρότα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Φρέσκο μαϊντανό
1 πρέζα κανέλας
4 τσίλι ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν το κρεμμύδι και το σκόρδο και το κρέας.
Προσθέστε νερό, ντομάτα, σάλτσα ντομάτας και αλάτι, αφήστε το να βράσει και σιγοβράστε για 45 λεπτά έως ότου το κρέας μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέστε φασόλια, καρότα και πατάτες, μαϊντανό, τσίλι και κανέλα και περισσότερο αλάτι. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια (θα βγάλουν και αυτά τα δικά τους υγρά). Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με λίγο γιαούρτι και ψωμί (προτιμότερο ολικής).
Καλή Όρεξη