Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ πατάτας

Υλικά

Κιμάς Μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
Κιμάς Χοίρινος 200 γραμμάρια
Κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
Σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
Μπαγιατικο Ψωμι 2 φέτες χωρίς κόρα μουλιασμένο
Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Δυοσμος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
Ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
Αυγα 1
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

Για τη σάλτσα ντομάτα
500γρ. ντοματοχυμό
1 σκελίδα σκόρδο
30ml ελαιόλαδο

Για τον πουρέ
1 κγ πατάτες καθαρισμένες
2 κσ βούτυρο
1l γάλα
αλάτι – πιπέρι

Παρασκευή

Για τα κεφτεδάκια
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ψωμί το οποίο το έχουμε μουλιάσει και το έχουμε στραγγίξει καλά, το ξύδι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε τον κιμά με μία πλαστική μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έτσι ώστε να ξεκουραστεί ο κιμάς και να απελευθερώσει γεύσεις και αρώματα.

Προετοιμασία της σάλτσας
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τον ντοματοχυμό μαζί με λίγο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Μόλις η σάλτσα μας πάρει βράση βουτάμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με την σάλτσα μέχρι να χυλώσει καλά η σάλτσα και
να δέσει με τα κεφτεδάκια. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Για τον πουρε
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι καλά και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι πιπέρι και το γάλα
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείος ο πουρές.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ούζο και ρυζακι!!

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ούζο και ρυζι

Υλικά

500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό
4 φέτες ψωμί βρεγμένο και στημένο
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
Λάδι αλάτι πιπέρι δυόσμο ξερό
1 σφηνάκι ούζο

Σάλτσα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
μισό πουμαρο
Αλάτι πιπέρι κανέλα μπαχάρι ζάχαρη 1 κγ
1 σφηνάκι ούζο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε μπολ ζυμωνουμε περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια
Βάζουμε τα υλικά τις σάλτσας και βράζουμε μόλις γίνει προσθέτουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και 5 κουταλιές από το λάδι που τα τηγανισαμε στη σάλτσα βράζουμε 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε με ρύζι πουρέ η τηγανιτές πατάτες

ΠΗΓΗ: Βικη ΑναματερουΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ…ΚΑΙ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια φωλιές με τυριά και σάλτσα ντοματας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο 🥘