Υλικά

  • Φασόλια – 500 γρ.
  • Ψιλοκομμένο καπνιστό χοιρινό Fouantre – 300 γρ.
  • Κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 2 ξερά
  • Πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο – 3 κουτ. γλυκού
  • Πελτέ ντομάτας – 3 κουτ. σούπας
  • Καστανή ζάχαρη – 5 κουτ. σούπας
  • Λευκό βαλσαμικό ξίδι – 150 ml
  • Μελάσα – 3 κουτ. σούπας
  • Γλυκιά πάπρικα – 2 κουτ. γλυκού
  • Πράσινο μπούκοβο (χαλαπένιος) – 4 κουτ. γλυκού
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό – 4 κουτ. σούπας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα – 4 κουτ. σούπας
  • Φέτες ψημένου χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Μουσκέψτε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα.

Την επομένη, βράστε τα σε αρκετό νερό χωρίς να τα αλατίσετε, σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.

Στραγγίστε τα και αδειάστε τα φασόλια σε μία γάστρα.

Προσθέστε το καπνιστό χοιρινό, τα κρεμμύδια, τον πολτό σκόρδου, τον πελτέ, την καστανή ζάχαρη, το βαλσαμικό ξίδι, την μελάσα, την πάπρικα, το μπούκοβο, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ανακατέψτε τα.

Ρίξτε 250 ml νερό, σκεπάστε την γάστρα και αφήστε τα στον φούρνο σε αντιστάσεις στους 180ο C για 2 ώρες.

Σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜακαρονάδα με φέτα, πιπεριά και λιαστή ντομάτα
Επόμενο άρθροΡύζι με Καπνιστό Χοιρινό Λαιμό και Αρακά