ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. φετουτσίνι
• 60 γρ. βούτυρο
• 100 γρ. λιωμένο κρεμμύδι
• 700 γρ.κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλα σπιρτόξυλα
• 1 φλιτζ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος
• 1/2 γρ. σαφράν (Ζαφορά)
• 6 κσ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και με ένα κουταλάκι τα σκάβετε να φύγει η λευκή ψίχα. Κόβετε το υπόλοιπο κολοκυθάκι σε μισές ροδέλες. Βάζετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να απορροφηθούν τα
υγρά του.

Ρίχνετε τα κολοκυθάκια και τη Ζαφορά. Ανακατεύετε και σοτάρετε το σύνολο. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τα φετουτσίνι σας σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε.

Ρίχνετε τη μισή σάλτσα στην κατσαρόλα που ήταν τα φετουτσίνι και αδειάζετε τα Ζυμαρικά
μέσα. Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το τυρί και το
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Τα σερβίρετε Ζεστά στα πιάτα.

Tip:
Η ΖΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟΡΡΥθΜΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧ0 ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΘΑ ΠΙΕΙΤΕ ENA ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΚΡΑΣΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΒΑΡΕΛΙ.

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι αλά “puttanesca”
Επόμενο άρθροΓεμιστά Ροδάκινα