Δείτε Επίσης: Αρνάκι με κριθαράκι κατσαρόλας | Κεφτεδάκια ροδίτικα με σάλτσα…ο τέλειος μεζές

Κριθαράκι με κεφτεδάκια.

Για το κριθαράκι
Περίπου 1/2 κιλό κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγη σάλτσα.

Για τα κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ψωμί (περίπου 2-3 φέτες που το έχουμε μουλιασμένο σε νερό)
1 αυγό
Αλάτι-πιπερι
Δυόσμο
Ελαιόλαδο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη (περίπου δύο κουταλιές της σούπας)
Δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι.

70 γρ. παρμεζάνα σε flakes (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μία λεκάνη. Ρίχνουμε όλα τα υλικά του και τον ζυμώνουμε καλά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο ρίχνουμε μέσα ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Βάζουμε και το κριθαράκι και  ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει.. Ρίχνουμε την σάλτσα (περίπου ένα φλιτζάνι) και μετά σβήνουμε τον βρασμό με νερό να σκεπάσει αρκετά το κριθαράκι. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι ή κάποιον κύβο λαχανικών. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά. Όταν φουσκώσει είναι έτοιμο (το αφήνουμε με αρκετό νερό γιατί θα το ρουφήξει). Το αφήνουμε στην άκρη.
Ταυτόχρονα, σε μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει.
Μόλις έχει κάψει το λάδι, μεταφέρετε πολύ προσεκτικά όσα κεφτεδάκια χωράνε στο τηγάνι για να τηγανιστούν. Τα γυρνάτε ανάποδα στα 2’ -3’ και τα βγάζετε στα 4’-5’ όταν έχουν χρυσίσει καλά και τα αφήνετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνετε με την επόμενη δόση.

Μεταφέρετε το κριθαράκι σε ένα πυρέξ και τοποθετείτε από πάνω τα κεφτεδάκια και ένα ποτήρι νερό. Βάζετε το γιουβέτσι μέσα στο φούρνο που είναι ακόμη στους 200ºC με αέρα. Το αφήνετε να ψηθεί περί τα 35-40′ και το βγάζετε έξω, το ανακατεύετε και  εάν θέλετε προσθέτετε από πάνω το τυρί.
Το ξαναβάζετε στο φούρνο με γκριλ με αέρα για 5 λεπτά ακόμη , μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω. Όταν το βγάλετε απ’ το φούρνο θα βλέπετε να υπάρχει ακόμη νερό στο γιουβέτσι. Αυτό θα το πιει το κριθαράκι όσο κρυώνει το γιουβέτσι,  ώστε να μελώσει καθώς έρχεται σε ήπια θερμοκρασία.

Δείτε Επίσης: Αρνάκι με κριθαράκι κατσαρόλας | Κεφτεδάκια ροδίτικα με σάλτσα…ο τέλειος μεζές

Προηγούμενο άρθρο8 λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να πετάτε τις φλούδες του πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΦουντουκένιο Cheesecake με Nutella και Oreo: Ακαταμάχητος πειρασμός!