Φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο👌
Συστατικά:
Φιλέτο κοτόπουλου – 2 τεμάχια (500 g);
Καρότα – 1 τεμ (μικρό ή μισό) (50-60 g).
Πιπεριά – μισή (50 g);
Κρεμμύδι – μισό (50 g);
Κολοκυθάκια – (100-150 g).
Αμπελοφάσουλα – 80-100g;
Τοματίνια – 5-6 τεμ (100 γρ.).
Τυρί μοτσαρέλα – 100-150 g;
Σκόρδο – 2 σκελίδες (5 g);
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.
Μαγείρεμα:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.Το φιλέτο κοτόπουλου και κόβω κατά μήκος σε 4 μπριζόλες.
Χτυπάμε τις μπριζόλες που προκύπτουν με σφυρί κουζίνας, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, στύψτε το σκόρδο από την πρέσα σκόρδου και τρίψτε το και από τις δύο πλευρές.
Στρώνουμε τις μπριζόλες στη φόρμα Προχωράμε στα λαχανικά.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία λαχανικών, προσθέστε περισσότερα από αυτά που σας αρέσουν.
Υπέδειξα το κατά προσέγγιση βάρος κάθε συστατικού, αλλά όλα είναι για γεύση.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τρίβουμε σε μέτριο τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά ορθογώνια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένες ντομάτες.
Ανακατέψτε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά. Προσθέστε τα αμπελοφάσουλα. Χρησιμοποίησα κατεψυγμένα, το έπλυνα με κρύο νερό πριν το προσθέσω. Αλατίζουμε λίγο τα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε πάνω στο φιλέτο κοτόπουλου,
τα πασπαλίζουμε όλα με τριμμένο τυρί και προσθέτουμε λίγο νερό γύρω από την άκρη.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.
Καλή όρεξη.