Σνίτσελ κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών

Μια απόλαυση για τον ουρανίσκο!

  • Κοτόπουλο ζουμερό και τραγανό: Το πανάρισμα ήταν τέλειο, χρυσαφένιο και τραγανό, ενώ το κοτόπουλο στο εσωτερικό ζουμερό και μαλακό.
  • Σάλτσα μανιταριών πλούσια και γευστική: Η σάλτσα μανιταριών ήταν πλούσια και γευστική, με μια ωραία κρεμώδη υφή. Τα μανιτάρια ήταν σοταρισμένα τελεια και ταιριαζαν άψογα με το κοτόπουλο.
  • Ιδανικός συνδυασμός: Ο συνδυασμός του τραγανού παναρίσματος, του ζουμερού κοτόπουλου και της πλούσιας σάλτσας μανιταριών ήταν πραγματικά απολαυστικός.
  • Χορταστικό και εύκολο: Το σνίτσελ κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών είναι ένα χορταστικό πιάτο που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα.
  • Ιδανικό για όλες τις περιστάσεις: Είναι ένα πιάτο που ταιριάζει για όλες τις περιστάσεις, από ένα οικογενειακό γεύμα έως ένα επίσημο δείπνο.

Συνολικά: Το σνίτσελ κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών είναι ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει με την γεύση και την υφή του. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Επιπλέον:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα μανιταριών κρεμμύδι, σκόρδο, ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το σνίτσελ κοτόπουλο με μαϊντανό, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ή τριμμένο τυρί.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το σνίτσελ κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες τηγανιτές, ή πουρέ πατάτας.

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

Υλικά:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • Φρυγανιά
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 ml γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε τα φιλέτα κοτόπουλου με ένα βαριά σφυρί ή πλάστη μέχρι να λεπτύνουν.
  2. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα.
  3. Σε ένα μπολ βάλτε αλεύρι, σε ένα άλλο τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.
  4. Πανάρουμε τα φιλέτα, περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.
  5. Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Τηγανίστε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Βγάζετε τα σνίτσελ από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Για τη σάλτσα:

  1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίξτε την πιπεριά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
  5. Σβήνετε με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Προσθέστε τον μαϊντανό και ανακατέψτε.
  7. Σερβίρετε τα σνίτσελ με τη σάλτσα μανιταριών.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και άλλα λαχανικά, όπως μπρόκολο ή καρότο.
  • Αν θέλετε η σάλτσα σας να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να διαλύσετε 1 κ.γ. κορν φλάουρ σε λίγο νερό και να το προσθέσετε στη σάλτσα 5 λεπτά πριν το τέλος.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα σνίτσελ με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.

Καλή όρεξη!

H Συνταγή είναι της Natasa Cuka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σνίτσελ κοτόπουλο

Σνίτσελ κοτόπουλο

Υλικά

500 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο για σνίτσελ
Για τη μαρινάδα:
200 γρ μουστάρδα
2 κ.γ μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
Για το πανάρισμα:
300 γρ αλεύρι
200 γρ φρυγανιά
3 αβγά χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μπώλ προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλο και τα υλικά της μαρινάδας ανακατέψτε και αφήστε να μαριναριστούν για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.
Στη συνέχεια σε τρία διαφορετικά μπωλ, βάλτε το αλεύρι, τα αβγά και τη φρυγανιά.
Βουτάμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλο στο αλεύρι, στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.
Σε ένα ταψί στρώστε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε το παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο έως ότου αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα και έχει ψηθεί σωστά.

Προηγούμενο άρθροΡοξάκια: Το Γλυκό που Θα Λατρέψεις από την Πρώτη Μπουκιά
Επόμενο άρθροΜακαρονόπιτα για Κυριακάτικο Τραπέζι