Φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα λεμονιού με κουρκουμά

Υλικά

Φιλέτο κοτόπουλο 500 γρ
Κρεμμύδι 1/2 κεφάλι
Σκόρδο 1 σκελίδα
Λάδι 2 κ.σ
Βούτυρο 2 κ.σ
Αλεύρι 4 κ.σ
Νερό 1 λίτρο ή κατά βούληση
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Φύλλο δάφνης 1
Μια πρέζα θυμάρι
Μια πρέζα κουρκουμά

Παρασκευή

Σφραγίζω το φιλέτο κοτόπουλου σε ένα τηγάνι, να μαυρίσει ελαφρά, σε λίγο λάδι. Ψιλοκόβω μισό κρεμμύδι και το τσιγαρίζω σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα,
όπου έχω ζεστάνει το λάδι και το βούτυρο. Αφού μαλακώσει, προσθέτω το σκόρδο ψιλοκομμένο, λιγο, γιατί καίγεται γρήγορα.

Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια για τρία λεπτά να ροδίσει. Ακολουθεί νερό ή ζωμός, βρασμένος στο επιθυμητό πάχος.
Βάζω μια δάφνη, μια πρέζα κουρκουμά, θυμάρι, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Αλατοπιπερώστε το έτοιμο πιάτο και ρίξτε χυμό λεμονιού.

Το θυμάρι δίνει ένα λεπτό άρωμα που ταιριάζει πολύ με τα άλλα υλικά και ο κουρκουμάς δίνει ένα φρέσκο ​​χρώμα.
Αν σας αρέσει, δοκιμάστε τη συνταγή! Θα χαρώ να το μοιραστώ αν σας άρεσε.

ΠΗΓΗКазано честно в кухнята
Προηγούμενο άρθροMελιτζάνες ιμάμ
Επόμενο άρθροΣαλιγκάρια Κοκκινιστά