Υλικά:

4 φύλλα λεπτά (σφολιάτας ή κρούστας)
200 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος), μαγειρεμένος με κρεμμύδια και μυρωδικά
2 αυγά
Πικάντικη κέτσαπ
Αλάτι
Λάδι (για το τηγάνισμα ή το ψήσιμο)

Προετοιμασία:

Αν ο κιμάς είναι ωμός, σοτάρετέ τον σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά της αρεσκείας σας (π.χ., σκόρδο, ρίγανη, πάπρικα) και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Αφήστε τον κιμά να κρυώσει ελαφρώς.

Κόψτε κάθε φύλλο σε 4-6 λωρίδες, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν οι φλογέρες σας.
Απλώστε μια λεπτή στρώση πικάντικης κέτσαπ σε κάθε λωρίδα φύλλου.
Στη συνέχεια, προσθέστε μια λεπτή στρώση κιμά κατά μήκος της μιας άκρης κάθε λωρίδας.

Χτυπήστε ένα αυγό με λίγο αλάτι. Με ένα κουτάλι, απλώστε λίγο από το χτυπημένο αυγό πάνω στον κιμά σε κάθε λωρίδα.
Τυλίξτε προσεκτικά κάθε λωρίδα σε σφιχτό ρολό, ξεκινώντας από την άκρη με τον κιμά.
Βεβαιωθείτε ότι οι άκρες είναι καλά κλεισμένες για να μην ανοίξουν κατά το μαγείρεμα.

Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις φλογέρες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές από όλες τις πλευρές.

Για τον φούρνο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε τις φλογέρες με λίγο λάδι και ψήστε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα για 15-20 λεπτά,
ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρετε τις φλογέρες ζεστές, με επιπλέον κέτσαπ ή τη σάλτσα της αρεσκείας σας.

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μακαρόνια με μία υπέροχη σάλτσα
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με αρακά και ατζέμ πιλάφι.