Υλικα:

300 γραμ. Βούτυρο
350 γραμ. Ζάχαρη 6 αυγά
260 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.τ γ. Μπεικι παουντερ
100 γραμ κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
200ml γάλα
1 βανίλια στικ

Σιρόπι
600 γραμ ζάχαρη
400 νερό
100 γραμ κακάο 200ml νερό
Για την επικάλυψη σοκολάτας 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτουρας 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμ βούτυρο.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πρώτα από το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι παγωμένο όταν σιροπιασουμε το γλυκό. Σε ένα κατσαρολάκια βάζουμε ζάχαρη νερό και το αφήνουμε μέχρι να βράσει. Σε ένα άλλο βάζουμε το κακάο με τα 200 ml νερό, το προσθέτουμε σιγά σιγά να γίνει μια πάστα, προσέχουμε να μην σβολιάσει και το ρίχνουμε μέσα στο νερό που βράζει με την ζάχαρη, ανακατεύουμε για 5 λεπτά.

Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Φτιάχνουμε το κέικ, και τέλος την επικάλυψη της σοκολάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς και την κόβουμε όταν ακόμα είναι ζεστή, ρίχνουμε το σιρόπι, και έτσι κομμένη θα πάει το σιρόπι παντού, όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε την κουβερτουρα από πάνω και την αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ, για όποιον την φτιάξει!

Η Εκτέλεση είναι της κας Xristina Kalaboka