Φοντάν καρύδας με 3 υλικά
Συστατικά
30 αμύγδαλα ασπρισμένα
240 g αποξηραμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη, περίπου 4 φλιτζάνια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Καβουρδίστε τα αμύγδαλα: Τα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λάδο και τα καβουρδίζετε ανακινώντας συχνά το τηγάνι μέχρι να ροδίσουν τα αμύγδαλα και από τις δύο πλευρές. Να τα προσέχετε, αυτό θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά και δεν θέλετε να καούν.
Μεταφέρετε αμέσως τα καβουρδισμένα αμύγδαλα σε ένα πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ανακατέψτε: Τοποθετήστε 200 g φλιτζάνια της αποξηραμένης καρύδας σε ένα μπολ. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να σταθεί για περίπου 5 λεπτά, έτσι ώστε η τριμμένη καρύδα να απορροφήσει εντελώς το γάλα.
Μπαλάκια σε ρολό: Στρώστε μια μεγάλη πιατέλα/πιάτο με λίγο χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε την υπόλοιπη αποξηραμένη καρύδα σε ένα ρηχό μπολ ή ένα πιάτο.
Ξεκινήστε να τυλίγετε τις μπάλες καρύδας. Κάντε το με ελαφρώς βρεγμένα χέρια. λειτουργεί πολύ καλύτερα. Παίρνετε στο χέρι σας μια μικρή ποσότητα από το μείγμα καρύδας, την ισιώνετε, τοποθετείτε στη μέση ένα καβουρδισμένο αμύγδαλο και τυλίγετε τη μπάλα. Η τρούφα πρέπει να έχει το μέγεθος ενός καρδιού.
Επικάλυψη με καρύδα: Τυλίξτε τα μπαλάκια στην επιπλέον καρύδα στο μπολ και τοποθετήστε τα στην πιατέλα.
Ψύξτε: Όταν όλα τα μπαλάκια είναι έτοιμα, τοποθετήστε την πιατέλα στο ψυγείο και αφήστε να σφίξει. Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο και διατηρήστε το στο ψυγείο.
Καλή Απόλαυση