● Σήμερα σας προσφέρω τη συνταγή για το μαλακό κέικ μήλου, αρωματισμένο με φουντούκι και βανίλια, εύκολο και γρήγορο στην κατασκευή.

Μαλακό κέικ μήλου, αρωματισμένο με φουντούκι και βανίλια

Συστατικά για τη συνταγή (κέικ διαμέτρου 22cm):

140 γραμμάρια αλεύρι
60 g σκόνης φουντουκιού
8g μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
180g βούτυρο
4 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρης
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
1 φασόλι βανίλιας
30ml γάλα
2 έως 3 μήλα (Χρυσά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκια μπουκιας
Χωρίζουμε τα αυγά σε κροκούς και ασπράδια
Προσθέτουμε την ζάχαρη , ζάχαρη βανίλιας, ξύνουμε μέσα το φασόλι βανίλιας και
χτυπάμε με το μιξερ χειρός μεχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να αφρατεψει το μειγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ και μετα χτυπάμε με το μιξερ
Προσθέτουμε το αλεύρι το τριμμένο φουντούκι, κανέλα, μπεικιν, αλάτι και ανακατεύουμε
με την μαριζ και χτυπάμε το μιξερ και αφήνουμε στην άκρη

Χτυπάμε τα ασπραδια να γίνουν μαρέγκα ριχνουμε 50 γρ ζαχαρη και χτυπάμε.
Προσθέτουμε την μαρέγκα σταδιακά στο άλλο μείγμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ. Απλώνουμε τα μισά μήλα και από
πάνω το αλλο μισό μείγμα και μετά τ’αλλα μισά.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50-55 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από την φόρμα και το αναποdογυριζουμε σε μια σκάρα και αφήνουνε
να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τέλος, για να ολοκληρώσουμε, μπορούμε να ρίξουμε την επιφάνεια του ζεστού κέικ
μαρμελάδας βερίκοκου για να το διακοσμήσουμε και μπορούμε, για παράδειγμα, να το
συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια για ακόμη περισσότερη γεύση

Subscribe to recipe’s you tube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΠολίτικο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΜπισκότα βουτύρου ιδανικά για τσάι ή καφέ!