Αυτή την εποχή, οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους, γι’ αυτό και είναι η ιδανική στιγμή για να φτιάξουμε ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού φράουλα! Εγώ προσωπικά το λατρεύω και το χρησιμοποιώ σε πολλά γλυκά μου. Σας δίνω την δοκιμασμένη συνταγή όπως την έφτιαξα κι εγώ.
Υλικά
1 κιλό φράουλες, πλυμένες
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Επλυνα τις φράουλες τις ράντισα με χυμό λεμόνι και τις άφησα 2-3 ώρες να σταθούν.
Σε πλατιά κατσαρόλα έβαλα την ζάχαρη με 2 φλυτζάνες νερό κι αφού διαλύθηκε η ζάχαρη έβρασα το σιρόπι 5 λεπτά σκεπασμένο.
Έριξα τις μισές 🍓(στραγγισμένες) και τις έβρασα 5′ αφαιρώντας τον αφρό.
Τις έβγαλα και τις τοποθέτησα σε τρυπητό επάνω σ’ενα μπολ να στραγγίσουν.
Έβρασα το σιρόπι ξανά μόνο του να συμπηκνωθεί στον αρχικό του όγκο και μετά έριξα τις υπόλοιπες φράουλες για 5 λεπτά
ξαφρίζωντας συνεχώς.
Τις έβγαλα κι αυτές στο τρυπητό και συνέχισα να βράζω το σιρόπι μέχρι να δέσει καλά,ρίχνοντας μέσα κι όσο στράγγισε από τις φράουλες.
Τέλος έριξα μέσα όλες τις 🍓κι έβρασα το πολυυυύ 5 λεπτά.
Κατέβασα από τη φωτιά την κατσαρόλα και την άφησα να κρυώσει(κουνώντας την σε τακτικά διαστήματα).
Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και η εκτέλεση της φίλης Ελινα Σκλαβου ❤️🍓❤️