Φρέσκα φασολάκια στο φούρνο, με κοτόπουλο

Advertisement

Το πιάτο είναι ανοιξιάτικο και πολύ νόστιμο, αν και σε πολούς αρέσει με κρέας μπορεί να μαγειρευτεί και χωρίς

Υλικά

500 γρ.φασολάκια πράσινα
2 κιλά πατάτες περίπου
3 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
Κρέας της επιλογής σας εγώ έβαλα κοτόπουλο περίπου 800 γρ
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι 30 ml

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα φασολάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα καρότα και τις πατάτες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Προσθέστε αλάτι και σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά. Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει σε άλλη κατσαρόλα με καθαρισμένο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτω αλάτι και μαγειρεύω μέχρι να είναι έτοιμο. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε από το νερό, αλλά κρατάμε το ζωμό για το ταψί. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και βάζουμε το κοτόπουλο από πάνω.

Advertisement

Διαλύουμε το αλεύρι, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι με λίγο νερό και ρίχνουμε πάνω από το ταψί. Προσθέτουμε το λάδι, τις σκελίδες σκόρδου, το νερό στο οποίο έχει βράσει το κοτόπουλο και το ψιλοκομμένο δυόσμο. Το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αν το μαγειρέψετε χωρίς κρέας, αφήστε μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Καλή Επιτυχία

Advertisement