Η Συνταγή είνα της κας Maria Kazdagli
Θα χρειαστείτε
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
1ο βήμα 👇
1 ποτήρι καυτό νερό 200γφ
1 φάκελο ζελέ φράουλα
1 ποτήρι παγωμένο νερό 200γρ
Γιαούρτι 200 γρ
2ο βήμα
1 ποτήρι καυτό νερό 200γρ
1 φάκελο ζελέ φράουλα
1 ποτήρι παγωμένο νερό 200γρ
Εκτέλεση:
Προετοιμασία του ζελέ:
Σε ένα φακελάκι ζελέ προσθέτουμε ένα ποτήρι καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ποτήρι παγωμένο νερό και ανακατεύουμε ξανά, θα είναι ελαφρώς χλιαρο και αφηνουμε ένα τεταρτο σε θερμοκρασία δωματιου
Στην συνέχεια ρίχνουμε μεσα ένα γιαουρτακι και ανακατευουμε καλα να διαλυθει το γιαουρτακι
Δείτε Επίσης: Δροσερή Κρέμα με Ζελέ, μια Καλοκαιρινή Απόλαυση
Στρώσεις στο ποτήρι:
Πρώτη στρώση: Γεμίζουμε τα ποτήρια (4 ποτηρια) αφήνοντας 2 δαχτυλα περιθώριο απο την κορυφη με το μείγμα ζελέ και γιαούρτι.
Βάζουμε στο ψυγειο και αφηνουμε να παγωσουν
Ανοιγουμε το δευτερο σακουλάκι παλι ενα ποτηρι καυτο νερο και ανακατεμα καλο να διαλυθεί και μετα το παγωμενο νερό
και προσέχουμε το μειγμα να ειναι και λιγο κρυο απο χλιαρο.
Δεύτερη στρώση: Αφού παγώσει η πρώτη στρώση, προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ζελέ.
Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ή μέχρι να παγώσει εντελώς το γλυκό.