Η Συνταγή είναι του pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

150 γρ Σκόνη Ζελέ Φράουλα χωρίς Ζάχαρη
375 γρ Βραστό νερό
375 γρ Κρύο Νερό
300 γρ Γιαούρτι 2%
1 βανίλια
200 γρ Νεκταρινίνια κομμένα σε κύβους
150 γρ γρ Μπισκότα Γεμιστά με γεύση Λεμόνι

Για Διακόσμηση
150 γρ Σαντιγί
Σιρόπι Φράουλας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο γλυκό ρίχνοντας σ ένα μπολ το ζελέ το οποίο είναι χωρίς ζάχαρη μαζί με το βραστό νερό και
τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το ζελέ
Μόλις διαλυθείς σκόνη του ζελέ ρίχνουμε το κρύο νερό ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται
προσοχή όχι να πήξει

Το ζελέ παχύρευστο όχι να έχει πήξει το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι
να ομειογενοποιηθούν
Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε κομμένα σε κυβάκια τα νεκταρίνια ή οποιαδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής σας και ανακατεύουμε

Στη συνέχεια σπάμε σε κανόνες στα κομμάτια γεμιστά μπισκότα με γεύση λεμόνι θα τοποθετούμε σε ποτήρια της επιλογής μας και φτιάχνουμε
μία ωραία βάση για το γλυκό μας

Στη συνέχεια γεμίζουμε τα ποτήρια με το υπέροχο δροσερό μείγμα που φτιάξαμε σχεδόν μέχρι επάνω

Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον μία με δύο ώρες να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν και στη συνέχεια θα τα διακοσμήσουμε
Ετοιμο παγωμένο το υπέροχο δροσερό γιαουρτογλυκο που φτιάξαμε οι διακόσμηση να εντελώς προαιρετική εγώ τα διακόσμησα με χτυπημένη σαντιγή και σιρόπι φράουλας που ταιριάζει απίστευτα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γιαουρτογλυκό με ρόδι 

Υλικά:

1000γρ.γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
500 ml φρέσκα κρέμα 35%λιπαρά ή φυτική κρέμα γάλακτος
4-5 κουταλιές ζάχαρη άχνη(Όσο γλυκό το θέλουμε)
1,1/2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ή 1,3/4 πακετα morning coffee
3-4 ρόδια
1 βανίλια
1 cream cheese Φιλαδέλφεια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ την φρέσκα κρέμα με την βανίλια να γίνει σαντιγί.
Χτυπάμε το γιαούρτι την ζάχαρη άχνη, το τυρί Φιλαδέλφειας με το σύρμα να γίνουν αφράτη κρέμα ή στο μίξερ. Ενσωματώνουμε και την σαντιγί ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Βάζω στο pyrex μια στρώση μπισκότα χωρίς να τα φουσκώσω και ρόδι .Στην συνέχεια προσθέτω το1/3 της κρέμας .Κάνω το ίδιο 3 φορές ή 2 φορες.Στο τέλος βάζουμε πάνω στην κρέμα ( 1-2 θρυμματισμένα μπισκότα) και μπόλικο ρόδι

Σερβίρουμε μετά 5-6 ώρες. Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ: Despo Ermogenous

Προηγούμενο άρθροΚέικ με γέμιση κρέμας ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΞέρετε πώς να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατάτες στο φούρνο με κιμά και τυρί;