Κουλουράκια με σοκολάτα

Υλικά

125 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ.ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
45 γρ.κορν φλάουερ
90 ml ηλιέλαιο
330-360 αλεύρι
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ.φυστίκι Αιγίνης τριμμένο

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη,τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε το αυγό,το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο.Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να απορροφηθεί.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Θα έχουμε μια απαλή μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με ειδικό σχέδιο για κουλουράκια.

Σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα κουλουράκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20-25 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε και κρυώσουν βουτάμε το ένα μέρος στην κουβερτούρα και το πασπαλίζουμε με το φυστίκι.
Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ η το τσάι σας!!!!!
Δοκιμάστε τα!!!!

Καλή επιτυχία!!!