Κουλουράκια Μελιού

Σας προσφέρω ωραια κολουρακι με μέλι σήμερα. Τραγανό καλυμμένο με σουσάμι, ελαφρώς γλυκό και πολύ νόστιμο. Σας προσφέρω μια πιο υγιεινή επιλογή, με αλεύρι ολικής.
Φυσικά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λευκό αλεύρι. Τα κουλουρακια είναι καλά για κατανάλωση την ημέρα που φτιάχνονται. Βυθίστε σε μαρμελάδα ή τον καφέ.

Προϊόντα:

Αλεσμένο ψιλοκομμένο αλεύρι – 400 g
Ξηρή μαγιά – 2 κουταλιές της σούπας
Ζεστό νερό 130 ml
Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο – 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι – 1/2 κουτ γλ
Μέλι για σιρόπι – 2 κουταλιές της σούπας
Νερό – 150 ml

Παρασκευή:

Προσθέστε τη ζάχαρη στο ζεστό νερό και διαλύστε τη μαγιά. Αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά και μετά προσθέστε λίγο αλεύρι, αλάτι και ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι και προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι για να πάρετε μια ελαστική ζύμη.

Το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Το επόμενο βήμα είναι να χωρίσετε τη ζύμη σε 5 μπάλες, να κάνετε κάθε μπάλα σε ένα μακρύ φυτίλι, να τη διπλώσετε και να τη στρίψετε σαν σχοινί.
Διαμορφώστε τα κουλούρια και βυθίστε τα πρώτα στο μείγμα μελιού και νερού και μετά σε σουσάμι.
Αφήστε το τελειωμένο κουλουρακι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια ψήστε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Απολαμβάνω.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠατάτες φούρνου με αυγά και λιωμένο τυρί – πολύ εύκολο να φτιαχτεί και να σας γεμίσει νοστιμιά
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό Εκμεκ Κανταΐφι βήβα βήμα