Οι φωλίτσες με κρέμα είναι ένα γλυκό που λατρεύω να φτιάχνω, γιατί συνδυάζει την τραγανή υφή του φύλλου
κρούστας με την απαλή κρέμα και το αρωματικό φιστίκι Αιγίνης.
Είναι ένα γλυκό που εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του και κερδίζει τις εντυπώσεις με τη γεύση του.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο ή ηλιέλαιο για τα φύλλα
Φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Για την κρέμα:
1 φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
600 γραμμάρια φρέσκο γάλα
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
400 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση

Tο πακέτο έχει 12 φύλλα τα χωρίζουμε στην μέση τα βουτυρωνουμε με μια λεπτή βέργα
Tα τυλίγουμε και τα σουρώνουμε ελαφρώς αφήνουμε λίγο απο το φύλλο να εξέχει για να μπορούμε να κάνουμε την φωλιά
Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα φύλλα βάζουμε σε ταψί βουτυρομενο τα λαδωνουμε η τα βουτυρωνουμε πολύ καλά απο πάνω
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά
Σιροπιαζουμε ζεστά με κρύο Σιρόπι και τα Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα γεμίσουμε

για την Κρέμα
Χτυπαμε κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με το γάλα προσθέτουμε και λίγο ξύσμα απο πορτοκάλι γεμιζουμε της φωλιτσες και πασπαλίζουμε απο πάνω με φιστίκι Αιγίνης.

Η Συνταγή είναι της Geri Dako