Φωλιές Κοτόπουλου με μπεσαμέλ και τυρί
Συστατικά
500γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κιβάκια
Βοηθήστε ένα πακέτο ζαχαροπλαστικής / Sac yfka
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
2 σκελίδες σκόρδου
1 καρότο τριμμένο στο τριφτη
5 μεσαίου μεγέθους μανιτάρια χοντροκομμένα
80γρ πικλες ψιλοκομένες
3-4 κουταλιές της σούπας ντομάτα
αλάτι, μαύρο και άσπρο πιπέρι
Για τη λευκή σάλτσα / μπεσαμέλ
500ml φρέσκο πλήρες γάλα
50 γρ. Βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
αλάτι και μαύρο πιπέρι
100γρ τυρί μοτσαρέλα για την κορυφή
Εκτέλεση
Ξεκινάμε σε μια κατσαρόλα βάζουμε λιγο λάδι , 1 κσ βουτυρο και προσθέτουμε
τα κρεμμύδια και τα καρότα να μαλακώσουν. Ρίχνουμε σε λίγο και το σκόρδο λιωμένο
και συνεχίζουμε ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για λίγο και αφήνουμε να μαγειρευτούν.
Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε όλα μαζι να μελώσουν.
Στην συνέχεια ρίχνουμε και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μεχρι να ασπρίσει
και αναμειχθούν όλα μαζι.
Μετά προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατευουμε και ρίχνουμε αλατι ζαχαρη, πιπέρι πάπρικα.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα και τότε προσθέτουμε τις πίκλες και ανακατεύουμε.
Για την Μπεσαμελ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο να λιωσει καλά. Μετα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ξεκινάμε και ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Στο τέλεος αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει και να πηξει.
Λαδώνουμε τα μπολάκια μας και στρώνουμε στην βάση μπεσαμελ.
Πάρτε ένα μπολάκι 12 εκ διάμετρο και βαλτε ένα φύλο μέσα και κάντε μια φωλιά
και βάλτε 5 κσ γέμιση
και κλειστε την απο πάνω και σφραγίστε καλά με φύλλα και τοποθετήστε
στο μπολάκι. Επαναλάβετε το ιδια για άλλα 3 (2 ανα μπολ). Αλείψτε με μπεσαμελ κάθε φωλιά πολυ καλα και πασπαλίστε με το τυρί.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φρούρνο στους 180 βαθμούς
Καλή Επιτυχία
Find more delicious recipes here