Συστατικά:

3/4 βούτυρο
2 κουταλιές κουκουνάρι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι φυσικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κανονικό γάλα
3/4 φλιτζάνι νερό
1/2 κουτ. Σούπας ζάχαρης βανίλιας

Εκτέλεση (Χαλβάς Σιμιγδαλένιος…σαν πουτίγκα)

Βάλτε τα κουκουνάρι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι τα κουκουνάρια να είναι ανοιχτό καφέ. Προσθέστε βούτυρο και λιώστε το. Προσθέστε σιμιγδάλι, σε ψιλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Προσθέστε τη ζάχαρη ανακατεύετε αφού μειώστε την φωτιά χαμηλά.
Προσθέστε γάλα και νερό και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου ο χαλβάς φτάσει στο σημείο της πουτίγκας.
Σβήστε την φωτιά και σερβίρετε ζεστό. Διακοσμήστε το με φιστίκι ή καρυδιά.

 

Καλή Απόλαυση