Διαφήμιση

Συστατικά :

 

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
18 μισά καρύδια τριμμένα αρκετά καλά
Σιρόπι:
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
3 φλιτζάνια νερό
3 ξυλάκια κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
5 γαρίφαλα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
Για το Σιροπι
Προσθέστε όλα τα συστατικά μαζί να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώστε την φωτιά να σιγοβράσει και να δέσει το σιροπι και αφήστε το στην άκρη.
Μην το ανακατεύετε
Για τον χαλβά
Προσθέστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει σε δυνατή φωτιά ώστε όταν ρίχνετε λίγους κόκκους σιμιγδαλιού σε αυτό να αρχίζουν να τηγανίζονται από την επιφάνεια. Ρίχνουμε όλο το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε.
Η γέμιση απαιτεί συνεχή προσοχή! Συνεχίστε να ανακατεύετε συνέχεια…
Κρατήστε το ανακάτεμα 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρωμα. Προσθέστε τα καρύδια και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρετε ένα ωραίο βαθύ χρυσό χρώμα (μην το αφήσετε να καεί θα γίνει πικρό).

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Αυτό είναι το κομμάτι που πρέπει να προσέχετε. Ξεκινήστε σιγά-σιγά να ρίχνετε όλο το σιρόπι. Αφήστε το να καθίσετε για μια στιγμή και να αρχίσετε να ανακατεύετε.
Κρατήστε το ανακάτεμα για περίπου 25 λεπτά και ξαφνικά αρχίζει να πήζει. Συνεχίστε και μην σταματήσετε – θέλετε αυτό πραγματικά παχύ, μέχρι το σημείο που πονάει το χέρι σας, και όταν πιέζετε το μείγμα με κουτάλι  γύρω από στα τοιχωματα αυτό μένει εκεί.
Όταν φτάσετε σε ένα σημείο που είναι υπερβολικά παχύ, αφήστε να κρυώσει και ρίξτε σε ένα πιάτο (ή σε καλούπια) και αφήστε το να κρυώσει για λίγες ώρες.
Εγώ έβαλα το μείγμα χαλβά σε ένα ταψί και χρησιμοποίησε έναν κόπτη ζαχαροπλαστικής για να κόψω μικρές μερίδες.
Μπορείτε να πασπαλίζετε μερικά ψιλοκομμένα καρύδια

ΠΗΓΗ: theocooks.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση