Υλικά:

2 κούπες νισεστέ
4 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κούπα ηλιέλαιο ή βούτυρο
Λίγα αμύγδαλα
Λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:

Προετοιμασία:

Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε καλά το νερό με το νισεστέ μέχρι να διαλυθεί το νισεστέ
όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην υπάρχουν σβόλοι.

Καραμέλα:

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα
(σαν καραμέλα). Προσοχή να μην καεί η καραμέλα, γιατί θα πικρίσει ο χαλβάς.

Ένωση:

Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το βούτυρο ή το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε
γρήγορα μέχρι να ενωθούν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα νερού-νισεστέ στην κατσαρόλα με συνεχείς γρήγορες
κινήσεις, ανακατεύοντας δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.

Πήξη:

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αυτή η διαδικασία απαιτεί αρκετή υπομονή και δύναμη, καθώς το ανακάτεμα πρέπει να είναι συνεχές και έντονο.

Αμύγδαλα & Ψήσιμο:
Μόλις ο χαλβάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε ατομικά φορμάκια, το στρώνουμε με ένα βρεγμένο
κουτάλι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Βάζουμε το ταψάκι στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά.
Παρακολουθούμε συνεχώς για να μην καεί.

Σερβίρισμα:

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά πριν τον κόψουμε και τον σερβίρουμε.

H Συνταγή/φωτο είναι της κας Ioanna Koulouri ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΑτομικά Τσιζκέικ με Μαρμελάδα Βερίκοκο και Φρούτα
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με Μακαρόνια και Σάλτσα Μαρινάρα