Ανακαλύψτε μια απλή και γρήγορη συνταγή για λαχταριστά χατσαπούρι που ψήνονται στο τηγάνι! Αυτές οι πίτες ετοιμάζονται στη στιγμή, γίνονται απίστευτα νόστιμες και είναι ιδανικές για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα.

Υλικά:

Για τη ζύμη:
250 ml κεφίρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
375 γρ. αλεύρι
75 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί (σουλουγκούνι + φέτα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί cottage, μοτσαρέλα)
1 αυγό
Βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε τη γέμιση σε τέσσερα μέρη, πλάθουμε το καθένα σε μπάλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Για τη ζύμη, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζεστό κεφίρ με τη σόδα. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στο κεφίρ το κρύο βούτυρο και το αλάτι.

Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, μη κολλώδης ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπάλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά (χωρίς λάδι).
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας σε μια μικρή πίτα. Βάζουμε μια μπάλα γέμισης στο κέντρο, μαζεύουμε τη ζύμη προς τα πάνω και την κλείνουμε τσιμπώντας τις άκρες.

Ανοίγουμε απαλά την γεμιστή ζύμη σε μια λεπτή πίτα διαμέτρου περίπου 22-23 εκ.
Βάζουμε την πίτα στο προθερμασμένο τηγάνι και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη (περίπου 6-8 λεπτά συνολικά). Κατά το ψήσιμο, η πίτα θα φουσκώσει. Κάνουμε μια μικρή τομή στην κορυφή για να βγει ο ατμός.
Μόλις ψηθεί και από τις δύο πλευρές, μεταφέρουμε το χατσαπούρι σε ένα πιάτο και το αλείφουμε αμέσως με βούτυρο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες πίτες. Σερβίρουμε ζεστά.