Υλικά

150 ml νερό (μισό ποτήρι) (με 250 ml ποτήρι)
100ml γιαούρτι κεφίρ (ελαφρώς κάτω από μισό ποτήρι)
50 ml φυτικό λάδι (5 κουταλιές της σούπας)
600gr αλεύρι (4 φλιτζάνια)
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη

Για την γέμιση

600γρ Ανθότυρο
300γρ τυρί κασέρι τριμμένο
αλάτι,
υγρό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε το νερό, γιαούρτι κεφίρ, λάδι, αυγό, ζαχαρι, αλάτι
και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία μαλακή ζύμη.
Βάλτε την σε ένα μπολ σκεπαστε με μία μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο και το κασέρι τριμμένο, και ανακατεύουμε
Ζυμώνουμε και κάνουμε μπαλάκια το τυρί

Βγάζουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 5 μέρη που τις πλάθουμε σε μπάλες.


Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι με τα χέρια και τυλίγουμε μέσα τα μπαλάκια τυριού.


Πατάμε με τα δάχτυλα και ανοίγουμε σε πιττάκια πάλι.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λαδι και τηγανίζουμε και απο τις 2 πλευρές

και έτοιμα

Subscripe to recipe’s youtube channel

 

Προηγούμενο άρθροΑν θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο, οικονομικό και νόστιμο πιάτο κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΚαβουροκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός μεζές για ούζο.