Κέικ Σοκολάτας

Υλικά

1 ποτηρι χοντρό σιμιγδάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι αλεύρι
10γρ μπεϊκιν παουντερ
3 κουτ.σουπας κακαο
Βανίλια και λίγο αλάτι
Ποτήρι 250 μλ

Επικάλυψη
3κουτ.σουπας κακαο
2 κουτ.σουπας ζάχαρη
2 κουτ.σουπας σπορέλαιο
4 κουτ.σουπας νερό

Εκτέλεση

Ανακατευουμε σιμιγδάλι με νερό και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα για να φουσκώσει. Μετά προσθέτουμε σπορέλαιο, ζάχαρη και ανακατεμένα στερεά υλικά. Αδειάζουμε σε φόρμα 22-24 εκατ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 – 50 λεπτά στις αντιστάσεις.

Για την επικάλυψη
Ανακατευουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά να βράση περίπου 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε πάνω στο κεΐκ.

Καλή Απόλαυση

Olha Pazyuk

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό Παστίτσιο με 3 τυριά
Επόμενο άρθροΑυτή είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ συνταγή για κέικ μήλου