ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κάνει 10-12 πίτες:
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
2 κουταλάκια αλάτι
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σημείωση: Αυτές οι πίτες είναι εύκολο να παρασκευαστούν με ή χωρίς μίξερ, όμως αν έχετε μίξερ είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε για ευκολία. Διαφορετικά, απλά ζυμώστε τη ζύμη 3-5 λεπτά επιπλέον με το χέρι.

Τοποθετήστε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μπολ ενός επιτραπέζιου μίξερ. Αφήστε το στην άκρη για 8 λεπτά να αρχίζει να βγάζει φρουσκαλες το οποίο θα αποδεικνύει ότι η ζύμη είναι ενεργοποιημένη και έτοιμη.

Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο στο μίξερ ζύμης και ζυμώστε σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ και καλύψτε με πλαστικό ή με καθαρή πετσέτα κουζίνας.

Αφήστε κατά μέρος  μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε αυτό το σημείο η ζύμη είναι έτοιμη να μετατραπεί σε ψωμιά pita.

Μπορεί επίσης να αποθηκευτεί στο ψυγείο έως και 3 ημέρες. Εάν αποθηκεύετε στο ψυγείο, αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου όταν είναι έτοιμο για χρήση και ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήματα.

Κόψτε τη ζύμη σε 10-12 ίσα κομμάτια. Τους σχηματίστε σε στρογγυλές μπάλες, καλύψτε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά. Η ανάπαυση θα τους επιτρέψει να ξεδιπλώσουν ευκολότερα.

Βρέξτε με λίγο ελαιόλαδο πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας και τρίψτε όλη την επιφάνεια καθώς και τον πλάστη. Αυτό λειτουργεί καλύτερα από τη χρήση αλεύριου. Θα κάνει πιο μαλακές τις pites.

Ανοίξτε κάθε μπάλα ζύμης σε ένα κύκλο 15-18 εκ  σε διάμετρο.

Τηγανίστε 1-2 λεπτά ανά πλευρά σε ένα προθερμασμένο τηγάνιπάνω από μέτρια υψηλή θερμότητα.

Τοποθετήστε κάθε Pita σε ένα πιάτο και καλύψτε με μια πετσέτα κουζίνας για να κρατήσει ζεστή και υγρή.

Αυτή η Pita  φυλάσσεται σε μια πλαστική επανασφραγιζόμενη σακούλα στο ψυγείο ή στον καταψύκτη.

Απολαύστε την!

Προηγούμενο άρθροΈνα απλό γλυκάκι με 3 υλικά
Επόμενο άρθροΧειροποίητες Τηγανίτες με μέλι…