Χειροποίητο Σαλάμι Κοτόπουλο

Υλικά

8 μπούτια κοτόπουλου
1 λίτρο νερό
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
160 ml βρασμένο ζωμό
πάπρικα

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου απ τα κόκαλα και το δέρμα.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια αρχικά και στη συνέχεια σε πολύ μικρότερα να γίνει σαν κιμάς.Το βάζουμε σ ένα μπολ.
Κόβουμε και το φιλέτο σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια σε μικρότερα να γίνει και αυτό σαν κιμάς.Το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε.Ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο.Προσθέτουμε τον ζωμό απ το κόκαλα που βράσαμε.
Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες η όλη την νύχτα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη.

Για το Ψητό

Το ένα μέρος το βάζουμε σε μια σακούλα ψησίματος το κάνουμε ρολό σαν σαλάμι και δένουμε τις 2 άκρες πολύ σφιχτά.

Στη συνέχεια δένουμε όλο το ρολό όπως βλέπετε στις φώτο.

 

Το ψήνουμε για μια ώρα στους 180°C για μια ώρα.

Για το βραστό
Ανοίγουμε μια σακούλα ψησίματος την απλώνουμε στον πάγκο και την πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Βάζουμε το δεύτερο μέρος και το τυλίγουμε και αυτό ρολό.Σφίγγουμε πολύ καλά τις άκρες και τις δένουμε σφιχτά.Δένουμε το ρολό με τον ίδιο τρόπο όπως τον προηγούμενο.
Τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε για 1 ώρα μετα το σημείο βρασμού.


Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο το βάζουμε σε κρύο νερο και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν τα κόβουμε ροδέλες και απολαμβάνουμε τα δικό μας υγιεινό σαλάμι κοτόπουλου χωρίς συντηρητικά.

Καλή σας όρεξη!!!!

Προηγούμενο άρθροTo Ρεβανί Βέροιας….είναι πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο
Επόμενο άρθροΜπριζόλες με μανιτάρια σε ακαταμάχητη σάλτσα. Το ζουμερό κρέας λιώνει.