Υπεροχο στρουντελ μελιτζάνας για 4 ατομα

16 φέτες μελιτζάνας 0,5 εκατοστά παχύ (1 ΜΕΓΑΛΗ Μελιτζάνα)
16 φέτες Τομάτας 1 εκ παχιες (3 μεγάλες ντοματες)
12 μικρές φέτες τυρί κασσέρι ή άλλο τυρί κίτρινο σε φέτες
4 φέτες φρέσκια  μοτσαρέλα (1 εκ παχιές)
2 φρέσκα αυγά
60ml γάλα
40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Λάδι, αλάτι, μαυρο πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και τις στεγνώνουμε πολύ καλά και τις ραβτίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Αφιαρουμε το πάνω και κάτω σκληρό στελεχος της ντομάτα και την κόβουμε σε φέτες. Σε ένα ταψί κουζίνας στρωμένο με χαρτί ψησίματος απλώνουμε τις μελιτζανες και τις ντοματες (όσες χωράνε τις υπόλοιπες θα τις ψησουμε σε δεύτερη παρτίδα) και τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψηνουμε αφου ραντισουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη από πάνω.

Οταν έχουν ψηθεί τότε σε 4 πυρίμαχα πιατάκια βάζουμε από μία μελιτζάνα  από πάνω ντομάτα και από πάνω το τυρί κασσέρι. Αυτο το επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές (μελιτζανα – ντοματα -τυρι) στην τρίτη στρώση βάζουμε  μελιτζάνα και μια φετα τυρι μοτσαρέλα.

Σε ένα μπολάκι σπάμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανι, και το γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζι για φτιαξουμε ένα χυλο. Με ένα κουτάλι βάζουμε μία κουταλιά του χυλού πάνω σε στρουντελ και τέλος από πάνω βάζουμε λίγο τριμένη παρμεζάνα

και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρει ενα χρυσοκιτρινο χρώμα.
Βγάζουμε από το φουρνο τ’αφηνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΓλυκό βερίκοκο!
Επόμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου κρέμα σοκολάτα