Υλικά
αυγα 5
ζαχαρη 125 γραμμάρια
αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια
ινδοκαρυδο 3 κουταλιές της σούπας
βανίλια 1 κάψουλα
Για το σιρόπι
νερό 1 ποτήρι νερού
ζαχαρη 1 ποτήρι νερού
Για την κρέμα
Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
βανίλια 1 κάψουλα
ινδοκαρυδο 50 γραμμάρια
βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας
Για τη σαντιγί
φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια παγωμένη
ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
Εκτέλεση:
Παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας απαλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά.
Σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα:
Αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι με λίγο κρύο γάλα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και
προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο και το ινδοκάρυδο.
Σαντιγί:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε ινδοκάρυδο.
Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση, το σιροπιάζουμε και το βάζουμε σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε την κρέμα, τοποθετούμε το άλλο μισό παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο
Τέλος το βγάζουμε από το ψυγείο βάζουμε την σαντιγύ πάνω ρίχνουμε και μπόλικη καρύδα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο!Αφού παγώσει καλά το βγάζουμε και κόβουμε σε ίσα κομμάτια!
από την Τζένη Τσανακτσίδου για δώρο ή κέρασμα τα Χριστούγεννα. Εύκολο σιροπιαστό γλυκό με οικονομικά υλικά.