Μαρμάρινο Κέικ Σοκολάτας

Συστατικά

Βούτυρο (μαλακό) – 225 gm.
Αυγό – 4
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 225 gm.
Γάλα – 3 κουταλιές της σούπας
Εκχύλισμα βανίλιας – 1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη
Σκόνη κακάου – 2 κουταλιές της σούπας

για το Γλάσσο
1 κουβερτούρα
6 κουταλιές αχνη ζάχαρη
6 κουταλιες γάλα

Γαρνίρισμα
Λευκή Σοκολάτα ξυρισμένη

Εκτέλεση βήμα προς βήμα (μέθοδος)

Θερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε μία φόρμα κέικ 20 εκατοστών
και στρώστε το κάτω μέρος με έναν στρίγγυλο χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο μπολ,
χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε αυγό, ένα κάθε φορά,
ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε αυγό.
Διπλώστε το αλεύρι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, έως ότου το μείγμα είναι λείο.
Χωρίστε το μείγμα σε δύο ξεχωριστά μπολ. Προσθέστε τη σκόνη κακάου στην μία.
Πάρτε δύο κουτάλια και χρησιμοποιήστε τα για να ρίξετε το μείγμα σοκολάτας και
κέικ βανίλιας στην φόρμα εναλλάξ. Όταν το μείγμα εξαντληθεί, χτυπήστε το κάτω μέρος της φόρμας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα.
Πάρτε ένα καλαμάκι απο σουβλάκι και στροβιλίστε το πάνω στο μείγμα στον κασσίτερο μερικές φορές, για να δημιουργήσετε εφέ «μαρμάρου». Ψήνουμε το κέικ για 45-55 λεπτά. Γυρίστε το κέικ σε ένα πιάτο και αφήστε το να κρυώσει.

Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας ως εξής:
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το
γάλα και 1 κγ κονιάκ(προεραιτικά) κι ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στη σοκολάτα.
Αποσύρετε το γλάσο από τη φωτιά, το αφήνετε να γίνει χλιαρό και το απλώνετε πάνω στην
επιφάνεια του κέικ.

Γαρνιρουμε με την ξυρισμένη λευκή σοκολάτα

ελπίζω να σας αρέσει συνταγή μαρμάρου κέικ σοκολάτας
Ευχαριστώ που διαβάσατε ..

ΠΗΓΗ: https://www.khoobsuratworld.com/

Προηγούμενο άρθροΚεφαλλονίτικη Κρεατόπιτα
Επόμενο άρθροΑφράτο Κέικ με ξηρούς καρπούς και σταφίδες