Χοιρινά κεφτεδάκια με σαλάτα ρόκα
Συστατικά:
Για τα κεφτεδάκια:
1/3 φλιτζάνι τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι τυρί ανθότυρο
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
500 γρ χοιρινό κιμά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
680 gr σάλτσα μαρινάρας
Για τη Σαλάτα:
140 γρ ρόκα , περίπου 4 φλιτζάνια
2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξυρισμένο τυρί παρμεζάνας
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε τα ψίχουλα, το γάλα, το αυγό, το ανθότυρο και την
παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε και αφήστε τα ψωμιά να απορροφήσουν τα υγρά. Προσθέστε το χοιρινό κιμά και το αλάτι.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ανακατέψτε απαλά για να τα συνδυάσετε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε αρκετό λάδι για να καλύψετε το κάτω μέρος του τηγανιού. Πάρτε μία κουταλιά του μείγματος κρέατος και κάντε μπάλες και τοποθετήστε το στο τηγάνι. Προσθέστε όσα μπορεί να πάρει το σκεύος, σε παρτίδες, αν χρειαστεί. Τηγανίστε όλες τις πλευρές , περίπου 8 λεπτά.
Αφαιρέστε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο όταν είναι έτοιμοι. Συνεχίστε με τον υπόλοιπο κιμά. Όταν όλα τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, πετάξτε το λάδι από το τηγάνι.
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας. Επιστρέψτε τους κεφτέδες στη σάλτσα και σκεπάστε το τηγάνι.
Αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ βάλτε μαζί την ρόκα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα. Χωρίστε τη σαλάτα σε 4 με 5 μπολ και βάλτε 3 – 4 κεφτεδάκια από πάνω. Σερβίρετε με περισσότερο τυρί, αν θέλετε.
ΠΗΓΗ: giadzy.com