Χοιρινά νεφρά, συκώτι και καραμελωμένα κρεμμύδια σε τηγάνι!

Διαφήμιση

Υλικά

χοιρινό συκώτι-νεφρά – 500 g
σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
αλεύρι – 3 – 4 κ.σ.
κάρυ – 1 κουταλιά της σούπας.
μαύρο πιπέρι – 1 κουταλιά της σούπας.
λάδι – 6 κουταλιές της σούπας.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
κρεμμύδι – 3 κεφάλια
λάδι – 1 κουταλιά της σούπας.
βούτυρο – 1 κουταλιά της σούπας.
κάρι
πιπέρι
αλάτι
καστανή ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού

Πώς παρασκευάζεται

Κόβουμε το χοιρινό συκώτι-νεφρά σε μεγαλύτερα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε. Αφήστε το να σταθεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια πλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ και μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Τυλίξτε κάθε κομμάτι κρεατος στο αλεύρι.

Στον πάτο μιας κατσαρόλας με καπάκι, βάλτε λίγο από το λάδι.
Τακτοποιούμε το συκώτι και τα νεφρά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά κάτω από ένα καπάκι.

Διαφήμιση

Σε αυτό το διάστημα, ετοιμάστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια , τα οποία προηγουμένως κόψατε σε μισά φεγγάρια.
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε τα μπαχαρικά και το αλάτι κατά βούληση.
Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

Το προσθέτουμε στο ψημένο συκώτι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αν χρειαστεί αλατίζουμε με λίγο αλάτι.
Σερβίρετε ο με καραμελωμένα κρεμμύδια ζεστό με μια φρέσκια σαλάτα της επιλογής σας.

Καλή όρεξη!

Διαφήμιση

Διαφήμιση