Χοιρινά παναρισμένα Μπιφτέκια
Υλικά
-500γρ χοιρινό (πολτός χοιρινού)
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-μια μέτρια πατάτα
-3 αυγά
-1 ματσακι φρέσκου άνηθου
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
-Ψύχα μπαιάτικου ψωμιού
-1 κουπα φλιτζανιού γάλα
-6 κουταλιές φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα (200ml)
Εκτέλεση
– κόψτε το χοιρινό κρέας σε κιμά,
– το κρεμμύδι ξεφλουδίζεται και ψιλοκόβεται κόβεται σε κομμάτια,
-το σκόρδο ξεφλουδίζεται και το λιωνουμε
-τα ψίχουλα ψωμιού κόβονται σε κομμάτια και στη συνέχεια εμποτίζονται με γάλα,
-ο άνηθος πλένεται και ψιλοκόβεται
-Ζυμώνετε το κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και καλά στυμμένα ψίχουλα ψωμιού,
-Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και σπάστε τα αυγά από πάνω τρίψτε την ωμή πατάτα σε ένα μικρό τρίφτη και αρωματίστε τη γεύση με αλάτι και αλεσμένο πιπέρι, και στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο
-ανακατέψτε καλά το μείγμα και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά,
-μετά αφαιρέστε το κρέας από το ψυγείο και σχηματίστε με το χέρι βρεγμένο στο νερό τα μπιφτέκια μακριά και ελαφρώς επίπεδα
-Κάψτε το λάδι σε ένα τηγάνι
-Βάλτε τριμμένη φρυγανιά σε ένα βαθύ πιάτο και στη συνέχεια πάρτε ένα μπιφτέκι και περάσετε από τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί τελείως,
– προχωρήστε παρόμοια με τα υπόλοιπα και στη συνέχεια βάλτε τα στο τηγάνι.
-Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και μετά βγάζω σε ένα πιάτο,
– προχωρήστε παρόμοια με τα υπόλοιπα μπιφτέκια έως ότου είναι όλα έτοιμα.
Καλή απόλαυση