Μια πλούσια και γευστική συνταγή που θα εντυπωσιάσει κάθε ουρανίσκο!
Υλικά:
8 λεπτα σνιτσελ χοιρινού λαιμού
Λεπτές φέτες ζαμπόν
Τυρί που λιώνει (π.χ. τσένταρ, γραβιέρα)
250 γραμμάρια μανιτάρια (π.χ. πορτομπέλο, λευκά)
4 καρότα
1 κοτσάνι σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
100 ml λευκό κρασί
300 ml νερό
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζητάμε απ’ τον χασάπη μας χοιρινά σνίτσελ που να μην είναι παναρισμένα, να είναι μόνο περασμένα απ’ την μηχανή του σνίτσελ.
Απλώνουμε τις φέτες του χοιρινού από πάνω βάζουμε μία φέτα ζαμπόν και ένα κομμάτι τυρί.
Τυλίγουμε και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Τα βάζουμε σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές να σφραγιστεί το κρέας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, καρότα, σέλινο, προπλυμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Προσθέστε το λευκό κρασί. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, ζωμό, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει λίγο νερό.
Ανακατευουμε κατά διαστήματα. Κατά το μαγείρεμα, το τυρί λιώνει και προκύπτει μια νόστιμη σάλτσα.
Εάν τα κομμάτια του κρέατος είναι πιο χοντρά, θα χρειαστεί να το μαγειρέψετε περισσότερο, που σημαίνει ότι θα προσθέσετε
νερό ή θα προσθέσετε περισσότερο την πρώτη φορά.
Εάν το κρέας σας είναι έτοιμο, αλλά έχετε ακόμα νερό, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού νισεστε.
Δώστε ένα Like στην σελίδα Στην κουζίνα του Yellow Rose