Υλικά:
Για τις μπριζόλες:
4 μπριζόλες λαιμού
Αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, πάπρικα, αμερικανικό μείγμα μπαχαρικών
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κύβοι κοτόπουλου
1 κ.γ. μέλι
Χυμός από 3 λεμόνια
Θυμάρι, ρίγανη
1 ποτήρι κρασιού νερό
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
4 μεσαίες γλυκοπατάτες
100 γρ βούτυρο
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τις μπριζόλες:
Έβαλα τις λαιμου τους έριξα μπρος-πισω αλάτι,πιπέρι,σκόνη σκόρδου,πάπρικα και ένα μιξ αμερικανικό που έχω έχει μέσα διαφορα
spicy μπαχαρικά και τις έβαλα σε ένα πυρέξ. Σε ένα μπλέντερ χτύπησα το ελαιόλαδο, μουστάρδα, κυβους κοτόπουλο, μέλι, χυμό από 3 λεμονια,
θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο λευκό κρασί. Έριξα το μείγμα στις μπριζόλες και προσθεσα το νερό.
Σκεπασα με λαδόκολλα και έψησα για 1ωρα σε προθερμασμενο φούρνο στους 200° στις αντιστάσεις σε μεσαία σχάρα. Μόλις περάσει η 1 ώρα έβγαλα την λαδόκολλα και έψησα για αλλά 40 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα.
Για το πουρέ γλυκοπατατας:
Έβρασα τις γλυκοπατατες σε νερό τις οποιες έκοψα σε κομμάτια για να βράσουν πιο εύκολα.
Μόλις μαλακώσουν τις σουρωνω. Τις χτυπάω σε ένα μπλέντερ με βούτυρο, μέλι ,αλάτι και πιπέρι. Και είναι έτοιμος.
H Συνταγή είναι της κας Γιώτα Μπουγιούκα