Χοιρινές μπριζόλες με προσουτο σβησμένες σε κρασι
Ένας φίλος μου από τη Ρώμη που κάποτε είχε ένα εστιατόριο μου πρότεινε χοιρινό μ αυτη την ζυνταγή και αυτή είναι η συνταγή που προτιμώ. Πρέπει να τρώγεται ζεστό
Υλικά για δύο χοιρινες μπριζόλες:
2 λεπτές χοιρινές λέπτες μριζόλες φιλέτο χωρίς κόκαλα
2 φέτες μπεικον
2 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
60 gr βούτυρο σε δύο 2 κομμάτια: ο ένα μεγάλο, το άλλο μικρό (4:1)
1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
30 gr αλεύρι
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασι
1 μικρό ποτήρι νερό αν χρειάζεται
Αλάτι και αλεσμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρέστε το λίπος γύρω από το χοιρινό φιλέτο και κάντε μερικές μικρές τομές γύρω του για να μην κουλουριάζεται κατά το μαγείρεμα
Χτυπάμε ελαφρά το κρέας στο παγκο σας
Τοποθετήστε από πάνω μια φέτα μπεικον και μετά ένα φύλλο φασκόμηλου
Τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα
Τώρα τοποθετήστε το κρέας σε ένα πιάτο καλυμμένο με αλεύρι για να καλύψει το κάτω μέρος αφήνοντας το πάνω χωρίς το αλεύρι.
Σε ένα ρηχό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μεγαλύτερο κομμάτι βούτυρο, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά λιώστε μέχρι να ροδίσει.
Βάλτε τη μπριζόλα στο καυτό βούτυρο και όταν ο πάτος ροδίσει (θα χρειαστούν 2 με 3 λεπτά) αναποδογυρίστε τα.
Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται (αν το προσούτο είναι αλμυρό δεν χρειάζεστε καθόλου αλάτι). Προσθέστε αλεσμένο πιπέρι αν σας αρέσει.
Μαγειρέψτε τα για άλλα δύο λεπτά και προσθέστε ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη για μερικά λεπτά σε ζεστό πιάτο.
Προσθέστε το μικρό κομμάτι βουτύρου στη σάλτσα και ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε την ζεσρή σάλτσα στη μπριζόλα και τις απολαμβάνουμε αμέσως.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Vincenzo Cammarota