Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες σε χύτρα ταχύτητας

Διαφήμιση

Υλικά:

περίπου 1 κιλό πατάτες
700 γρ χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα (4 τεμ.)
3 κ.σ. λάδι
1 κουτ ξερή ρίγανη
1 κουτ λευκό κρασί
1 κουτ νερό
2 φύλλα δάφνης
αλάτι ή καρύκευμα για όλες τις χρήσεις για να καρυκεύσετε τις πατάτες και τις κοτολέτες
μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

1 Στον πάτο μιας χύτρας ταχύτητας βάζουμε τις καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια πατάτας.
Καρυκεύουμε με αλάτι (ή καρύκευμα για όλες τις χρήσεις) και αποξηραμένη ρίγανη.
Ρίχνουμε από πάνω το κρασί, το νερό και το λάδι.
2 Από πάνω τακτοποιούμε προ-καρυκευμένες μπριζόλες με αλάτι ή καρυκεύματα για όλες τις χρήσεις.
3 Πασπαλίζουμε με πιπέρι για γεύση.

4 Κλείστε το καπάκι της χύτρας ταχύτητας.
Βάλτε το σε υψηλότερη φωτιά με ανοιχτή τη βαλβίδα.
Μόλις αρχίσει να σφυρίζει, κλείστε τη βαλβίδα και μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Μαγειρέψτε για 35-40 λεπτά.
Στη συνέχεια, απελευθερώστε σταδιακά τη βαλβίδα και ανοίξτε το κάλυμμα.
5 Το κρέας γίνεται απίστευτα τρυφερό!
Σερβίρετε τις μπριζόλες όσο είναι ακόμα ζεστές. Εκτός από τις πατάτες, πρόσθεσα και μια ψητή πιπεριά για έξτρα γεύση. 🙂

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της annieandjeff

Διαφήμιση