Τα υλικά που χρειάστηκα:

4 χοιρινές μπριζόλες
Λίγο λάδι (για το άλειμμα)
1 ποτήρι νερό
Λίγο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κύβος λαχανικών
3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
250 γραμμάρια τουτουμάκια
2 ποτήρια νερό (για τα τουτουμάκια)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C (με αέρα).
Πλύνετε τις χοιρινές μπριζόλες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί.
Ριξτε απο τις μπριζόλες με λίγο λάδι.
Ρίξτε πιπέρι, χοντρό αλάτι και τον κύβο λαχανικών πάνω από τις μπριζόλες.
Προσθέστε τις τριμμένες σκελίδες σκόρδου.
Ρίξτε 1 ποτήρι νερό στο ταψί.

Ψήσιμο των μπριζολών:

Βάλτε τις μπριζόλες στον φούρνο και ψήστε τις για 30 λεπτά στους 200°C (με αέρα).
Μετά τα 30 λεπτά, βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και γυρίστε τις μπριζόλες για να πάρουν
χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Προσθέστε 250 γραμμάρια τουτουμάκια στο ταψί και ρίξτε 2 ποτήρια νερό.
Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα τουτουμάκια με το νερό και τους χυμούς.

Βάλτε ξανά το ταψί στον φούρνο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι τα τουτουμάκια να
μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά.

Σερβίρισμα:

Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
Σερβίρετε τις μπριζόλες με τα τουτουμάκια και απολαύστε ένα ζουμερό και γευστικό γεύμα!

Η Συνταγή είναι της Νατάσα Γκεζέπη