Χοιρινή Τηγανιά με κρεμμύδι και πιπεριές
Εύκολη Χοιρινή Τηγανιά με κρεμμύδι και πιπεριές Ένας εύκολος, γρήγορος και λαχταριστός μεζές που τρώγεται ζεστός. Έτοιμη σε 10 λεπτά!
Υλικά Συνταγής
1 ½ κιλό χοιρινό με δέρμα σπάλα η ελιά
1 ποτήρι νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 πιπεριές κοκκινες
50γρ ελαιόλαδο
Θυμάρι
Πιπέρι
Αλάτι
1-2 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στο τηγάνι με το νερό μαζί το αφήνουμε να σιγοβράσει και θα ρίξουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές βάζουμε το πιπέρι το θυμάρι και την πάπρικα και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και θα αφήσουμε να φύγει η υγρασία και να τηγανιστεί το κρέας μας.
Τέλος ρίχνουμε το αλάτι το λεμόνι και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια
Υλικά
χοιρινό – 700 γραμμάρια
κρεμμύδι – 3 κεφάλια
πάπρικα
πιπέρι
λάδι – 3 – 4 κουταλιές της σούπας.
σάλτσα σόγιας – 1 κουταλιά της σούπας.
λευκό κρασί – 100 ml
σκόρδο – 3 – 4 σκελίδες
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι αλλά και το χοιρινό.
Πασπαλίζουμε το κρέας με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας στην άκρη για περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι σε ένα μπολ, περιμένουμε να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το κρέας.
Ανακατεύουμε περιοδικά και κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι, αλλά πριν από αυτό ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15-20 λεπτά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και καλύψτε ξανά με το καπάκι.
Αφήνουμε την τηγανιά σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.